Araç Kiralamada Kilometre Sınırı Nedir?

Araç Kiralamada Kilometre Sınırı Nedir?


Bir aracın kilometre değeri, aracı ikinci el araç olarak satmak istediğinizde aracın değerini ilk etkileyecek durumlardan biridir. Bu nedenle kilometre konusu bir araç için çok önemlidir. Aynı şekilde, araç kiralama firmaları için de kilometre konusu bu yüzden önemlidir. Ortalama araç kullanımı göz önünde bulundurularak belirlenen kilometre sınırı, kötü niyetli araç kullanımının ve aracın normalden fazla yıpranmasının önüne geçebilmek için uygulanan bir sistemdir.


Araç kiralayan birçok kişi yalnızca aracı teslim alacağı ve teslim edeceği gün, istediği marka veya modeli seçerek araç kiralamada şirketin uygulayabileceği kilometre sınırını gözden kaçırmaktadır.

Ancak bazı araç kiralama şirketleri kiraya verdikleri araçlar için gün başına km sınırı koyuyor. Bu durumda kiralamış olduğunuz araçla gün bazında maksimum yolculuk yapabileceğiniz kilometre sınırını belirlemiş oluyorlar. Belirlenen bu üst sınırı geçtiğinizde ise firmaya ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.

Kilometre Sınırı Neye Göre Belirleniyor?

Araç kiralama işlemlerinde uygulanan kilometre sınırı, aracın sınıfına, kiralama süresi gibi durumlar dikkate alınarak şirketlere göre değişiklik göstermektedir. Bazı şirketler herhangi bir sınır uygulamazken, bazı şirketler bu kurala çok dikkat ediyor ve sözleşmelerinde bu konuya yer veriyor.

Whatsapp Telefon